28 Mayıs 2009 Perşembe

Şöforler "Bizede de Yükleme İzni verilsin"


Hopa’da Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı kamyon şoförleri, Hopa girişinde yolu kapattı. Taş taşıyan Arhavi kamyonlarına giriş izni vermedi.
changeTarget(document.getElementById("news_content"))
Arhavi Kavak Köyü taş ocaklarından Hopa ilçesine deniz dolgu çalışmaları için taş taşıyan Hopa ve Arhavi kamyon şoförleri arasında gergin olaylar yaşandı.
Arhavi Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Hopalı kamyonlara yükleme izni vermemesi üzerine Hopa Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı kamyon şoförleri de Hopa girişinde Viyadük altında yolu kapatarak yaklaşık 45 dakika eylem yaparak Arhavi’nin kamyonlarına giriş izni vermedi.
Bu konuda bir açıklama yapan Hopa Taşıyıcılar Kooperatifi 2. başkanı Atilla Karaibrahimoğlu kamyon şoförlerinin Arhavi’den taş çekmek istediklerini Arhavi Kooperatifi’nin izin vermemesinden bu sıkıntının yaşandığını ifade ederek şunları söyledi.
" Hopa Taşıyıcılar Kooperatifi bünyesinde 12 tane kamyonlarımız var. Bizde Arhavi Kavak taş ocaklarından Hopa ilçesi deniz dolgu alanına taş taşımak istiyoruz. Arhavi Kooperatifi bizim araçlara yük imkânını tanımadı. Onların araçları Hopa’ya taş taşıyorlar. Onlar 30 araçla Hopa’ya nasıl yük taşıyorlarsa bizde 12 tane kamyonumuz var. Bizde yük istiyoruz. Ve de hakkımızı istiyoruz" dedi.
Hopalı kamyon şoförleri yolu kapatmaları ardından Arhavi Kavak Köyü taş ocakları işletme sorumlusu Hüsnü Hatınoğlu gelerek Hopalı şoförlerle görüştü. CHP Hopa İlçe Başkanı Fehmi Ustabaş görüşmelerde bulunarak Hopa Taşıyıcılar Kooperatif 2. başkanı Atilla Karaibrahimoğlu isteklerini söyledi. Hüsnü Hatınoğlu, Hopalı kamyon araçlarına da yükleme izninin verileceğini belirterek şimdilik geçici bir anlaşma sağlanıp en ince detayını iki taraf arasında yarın(bugün)yapılacak görüşme sonunda kesinlik kazanacağını söylediler. Bugün(dün) için 12 araçta yüklemenin yapacaklarını söyleyerek geçici anlaşma sağlanmış oldu. Bu anlaşmadan sonra yol açıldı ve beklemekte olan Arhavi Taşıyıcılar Kooperatife bağlı taş yüklü kamyonlara giriş izni verildi.
Kaynak:http://www.artvinrehberim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder