28 Mayıs 2009 Perşembe

Kontör dolandırıcılarına dikkat!


Emniyet Müdürlüğünün uyarı mesajlarının ardından ortalıklarda pek görünmeyen kontör dolandırıcıları yeniden iş başında…
changeTarget(document.getElementById("news_content"))
Pek çok numaradan arayarak ya da mesaj atarak halkı korkutup kontör isteyen dolandırıcılar Emniyet Genel Müdürlüğünün uyarı mesajlarından sonra tekrar ortaya çıkarak vatandaşları çeşitli korkutmalarla kontör dolandırıcılığına devam ediyor.

Uyanık davranan muhtar ‘tongaya’ düşmedi
Son günlerde ortaya çıkan dolandırıcılar Şavşat’ta bazı vatandaşları arayarak çeşitli korkutmalar ile kontör talebinde bulundu. Son olarak Şavşat Yeni Köy Mahalle Muhtarını arayarak kontör isteyen dolandırıcı umduğunu bulamadı.

25 Mayıs günü Yeniköy Mahalle muhtarını cep telefonundan arayan dolandırıcı, kendisini Emniyet Müdürlüğünden başkomiser olarak tanıtarak muhtarın ev iş ve cep telefonunu, kimlik bilgilerini söyleyerek kriminal araştırmalar sonucu bu bilgileri elde ettiklerini, telefondan yurt dışı aramalar yaptığını bundan dolayı telefonun devamlı dinlendiğini söyledi. Yaptıkları araştırmalarda kendisinin temiz biri olduğunu bildiklerini ama telefondan da yurt dışı bazı yerlerin arandığını bu problemin çözülmesi için kontör alması gerektiğini söyleyerek Turkcell kontörü istedi.

Telefon geldiğinde köyde olduğunu belirten Yeniköy Mahalle Muhtarı Mehmet Uzun, "Ben köyde iş yapıyordum, akşam saatlerinde 0 534 948 12 06 nolu telefondan arama aldım. Telefonu açtığımda kendisini Emniyet Müdürlüğünden başkomiser olarak tanıtan kişi benim ev, iş ve cep telefon numaralarımı söyleyerek kimlik bilgilerimi söyledi. Daha sonra benim telefonumdan yurt dışı görüşmelerin yapıldığını bundan dolayı telefonumun dinlemede olduğunu söyledi daha sonra bulunduğum yerde market olup olmadığını sorarak market olan bir yere yalnız olarak gitmemi söyledi. Yolda giderken telefonumu kapatmamamı da sıkı sıkıya tembihliyordu. Köyden Şavşat’a çıktım. Bir markete geçtiğimde benden 4 adet Turkcell 250’lik kontör almamı bu şekilde bu sıkıntıyı çözeceklerini söyledi. Kendisine "Senin başkomiser olduğunu nerden bileceğim" diye sorduğumda bana Ankara kodlu bir telefon numarası verdi. Bu numarayı aradığımda devamlı meşgul çalıyordu. Bende kontör almayacağımı söyleyince bana küfürler etmeye başlayarak. "Seninle görüşeceğiz" diye tehditler savurmaya başladı. Olaydan sonra hemen Şavşat Emniyet Amirliğine giderek durumu bildirdim." dedi. Olayı Cumhuriyet Savcılığına da bildireceğini söyleyen Uzun "Bu şekilde birçok dolandırıcılığın olduğunu vatandaşların daha uyanık davranması gerekir. Ne emniyet ne jandarma ne de savcılık bu şekilde vatandaşı arayarak kontör karşılığında işi çözeceğini söylemez. Vatandaşlarımız bu konularda daha dikkatli olsunlar. Eğer bu kurumlar alacaklarsa ya polis ya da jandarma direk vatandaşın yanına giderek resmi yazıyla alır. Bu tür şeylere itibar etmeyin." diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.


Kaynak:http://www.artvinrehberim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder