28 Mayıs 2009 Perşembe

Hopa’da çayda sıkıntı yok


Üretici çay satımında memnun, alıcı da memnun. 10 günde 3 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirildi.
changeTarget(document.getElementById("news_content"))
Yaş çay kampanyası başlamasının ardından Hopa ilçesinde yaş çay alımında ve satımında hiçbir sıkıntının yaşanmaması hep üreticiyi memnun ediyor hem de alıcıyı memnun ediyor.
Hopa ilçesinde 15 Mayıs’ta kampanya başlamasının ardından bugüne kadar 3 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirildi. Yetkililer kampanya başladığı günden itibaren üreticileri çay bahçesine soktuklarını, geçmiş yıllara göre çok daha iyi konumda çay alımı gerçekleştirdiklerini tam kapasite ile çay alınıp işlenildiğini, fabrikada 3 vardiya sistemi ile çalışıldığını vurguladılar. Ayrıca 46 Çay-Kur çay fabrikalar içinde Hopa olarak bugüne kadar en çok mubaya(çay alımı) gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.
Çay üreticilerden dönüm başına günlük 10 kilo kontenjanlı olarak çay alımı yapmalarına rağmen üreticinin çay satmada sıkıntı yaşanmaması için çay bahçesine zamanında girmesiyle sorunların giderildiği vurgulandı. Yetkililer, bu zamana kadar her şeyin normal gittiğini, amaçlarının kampanya sonuna kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadan üreticinin elinde olan bütün çayları zamanında almak istediklerini belirterek, üreticilerin de çayı, bahçede kartlaşmadan zamanında toplamaları gerektiğini söylediler.
Kaynak:http://www.artvinrehberim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder