17 Haziran 2009 Çarşamba

Artvinlinin önünde en büyük engel Hopa Dağı

Artvin’in barajlar kenti olması nedeniyle şantiyeye dönüşmesi ile birlikte mevcut yolların güzergâhları değiştirilerek yeni yollar ulaşıma açıldı. Ancak, bu yolların standart dışı oluşu, tehlikeli virajlarla ölüme davetiye çıkarmakta. Birçok ilçeyle ulaşım süreleri uzayarak bir yerden diğer ilçeye giderken ulaşım eziyeti, çekilmez oldu. Bu gidişe artık ‘dur’ diyen Artvinliler, Hopa Dağı’na tünel yapılması için daha etkili girişimlerde bulmaya başlıyorlar.

Yeşil Artvin Derneği öncülük yapıyor
Yeşil Artvin Derneği, uzun süredir taleplerin yüksek sesle dillendirip hükümete kadar iletilmesi için tüm sivil toplum örgütleriyle ortak toplantı yapıyor. Hopa Dağı Tüneli için yıllardır yapılmayan tünelin başlaması için kamuoyu desteğini de alarak ortak dilekçeyle Bayındırlık ve İskân Bakanlığına müracaat edecek.
Hopa Dağı Tüneli yapımına başlanana kadar, bir dizi çalışma ve eylem yapacak. Bu nedenle Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve dernek yöneticileri, ikinci toplantısını 15 Haziran Pazartesi akşamı yaptı. Artvin’de yerel ve ulusal basın mensuplarıyla dernek merkezinde toplantı yaparak basının desteğini istediler. Yapılan toplantıya Gazeteciler Derneği Başkanı Tolga Gül, 08 Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hatice Nur Ersöz, Artvin Söz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yaşar Kars, Zaman Gazetesi Temsilcisi Fatih Tüysüz, Çoruh Postası Gazetesi Muhabiri Adem Güngör ve Dost Artvin Gazetesi Muhabiri Nail Bulut katıldılar.
Gazeteciler, Yeşil Artvin Derneği’nin Artvin’de yapmış olduğu çevre mücadelelerinde olduğu gibi Artvin için en elzem Hopa Dağı Tüneli’nin yapılması için basın olarak her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Bunun için önümüzdeki hafta, 25 Haziran’da başlayacak olan Kafkasör Festivali’nde etkin çalışma yaparak, festival amacıyla ilimize gelecek bürokratlara ve çok sayıda Artvinliye ve Artvin’e gönül vermiş insanlarımızla bir arada olunacak. Etkili kamuoyu yaratmak için Hopa Dağı Tüneli’nin yaygın basına taşınması için yoğun çalışma yapılacak. Gerek Hopa Dağı’nda geniş katılımlı basın açıklamasıyla start verilecek. Gazeteciler, her hafta Hopa Dağı Tüneli için sürekli yayın yapıp gündem oluşturmak için her türlü destek vermeye hazır olduklarını bildirdiler.
Yeşil Artvin Derneği, ilk basın çalışmasına, bugün Radyo 08’de saat 14.00’te başkan Başkanı Nur Neşe Karahan ve yönetim kurulu üyelerinin bir kısmı ile Hatice Nur Ersöz’le ‘Gündem’ programına katılarak, Tünel inşaatının başlatılması için yapılacak çalışmaları anlatacaklar.
Dernek merkezindeki toplantı sonunda, "Artvinliler olarak Hopa Dağı Tüneli’nin bir an önce yapılmasını istiyoruz." sloganıyla yola çıkılacağı açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder